Wideo

powrót do listy

Dzisiaj w programie 36,6°C...

Dzisiaj w programie 36,6°C...
Dzisiaj w programie 36,6°C...
I znów, jak w każdą sobotę, w programie Ewy Drzyzgi „36,6 C” czeka na was solidna dawka wiedzy o zdrowiu!

Coraz częściej ratunkiem dla walczących z otyłością są operacje bariatryczne, czyli chirurgiczne wycięcie fragmentu lub całości żołądka dzięki czemu człowiek szybko chudnie. Przeciwnicy takich zabiegów pytają, czy nie da się po prostu przestać jeść i schudnąć? W najbliższym odcinku dowiecie się, kto może liczyć na zmniejszenie żołądka refundowane przez NFZ, a kto będzie musiał za to zapłacić oraz ile naprawdę można jeść po takiej operacji.

Sklepowe półki uginają się od różnego rodzaju olejów czy oliwy. I tak w tym gąszczu produktów wybrać to, co dla nas najlepsze? Na jakim tłuszczu smażyć, a jakim smarować chleb? Na wszystkie te pytania odpowie prof. Piotr Krygier z SGGW – specjalista od technologii tłuszczów.

Coraz więcej kobiet na świecie mrozi swoje komórki jajowe. Jedną z takich kobiet jest Joanna Krupa – o powodach swojej decyzji opowiedziała niedawno Ewie. Mrożenie komórek jajowych to także szansa dla kobiet, które muszą się poddać chemioterapii. Dlaczego?

Gościem Ewy będzie też prof. Piotr Kaliciński – chirurg i transplantolog dziecięcy z Centrum Zdrowia Dziecka. Profesor jako pierwszy w Polsce wykonał operację przeszczepienia wątroby od żywego dawcy. Dzięki temu niejeden rodzic uratował życie swojemu dziecku…

Emisja ósmego odcinka programu „36,6°C”: sobota, 20 maja o godz.18.00.

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Brawo Pani Ewo ! P.prof.zapomniał o oleju lnianym !!!1 łyżka dziennie nierafinowanego oleju lnianego dziennie,lub 1/2 awokado to chyba najlepsza droga do utrzymania zdrowia.Ten pan nie może być wiarygodnym autorytetem,gdyż zawsze i wszędzie reklamuje "truciznę" Kujawski (np.29 kwietnia br w "Pytaniu na śniadanie").Po tym programie definitywnie... rozwiń

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      cały fragment odnośnie tłuszczy to jedna wielka farsa, rzepak zdrowy? szkoda że nie wspomniał iż 80-90% rzepaku do gmo, a to że tłuszcze nasycone nie przyczyniają sie do chorób układu krwionośnego już dawno potwierdzono badaniami, ten stary jest odporny na nową wiedze, żyje 50 lat wstecz i pewnie tak samo leczy

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          lekarze wypowiadający się w kwestii tłuszczy mają zaściankowe dawno obalone poglądy zwłaszcza ten starszy, albo nie czytał wogóle , nie pamięta lub nie rozumiał książki do biochemii

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
              Lena w 1 roku życia przeszła przeszczep wątroby
              Następne wideo:

              Lena w 1 roku życia przeszła przeszczep wątroby